Πείτε αντίο στις ζημιογόνες για την επιδερμίδα επιπτώσεις του ήλιου, στη ροδόχρου ακμή, στις δυσχρωμίες, και σε συναφή δερματικά προβλήματα. Με τη καινοτόμα διαδικασία της φωτοανάπλασης το άψογο δέρμα είναι τώρα ευκολότερο από ποτέ. Η φωτοανάπλαση  είναι η τελευταία λέξη της σύγχρονης δερματολογίας, επιτρέποντας στους ασθενείς να μετατρέψουν το γεμάτο κηλίδες ή και ρυτίδες δέρμα σε μια λαμπερή επιδερμίδα. Εάν πάσχετε από οποιαδήποτε από τα παραπάνω προβλήματα, η θεραπεία φωτοανάπλασης μπορεί να είναι η πιο κατάλληλη δερματολογική προσέγγιση για εσάς.

Τι είναι η φωτοανάπλαση;

Η φωτοανάπλαση είναι μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 30 λεπτά όπου έντονες ακτίνες φωτός χρησιμοποιούνται για να εισχωρήσουν βαθιά στο δέρμα με σκοπό να ενεργοποιηθούν οι αναπλαστικοί παράγοντες της επιδερμίδας. Η φωτοανάπλαση προκαλεί τη συστολή του κολλαγόνου και των αιμοφόρων αγγείων στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, μειώνοντας την ερυθρότητα και τις γραμμές της ηλικίας. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει ελάχιστη ταλαιπωρία για τον ασθενή, ενώ η ερυθρότητα και το οίδημα που προκύπτουν μερικές φορές μετά τη θεραπεία εξαφανίζονται πολύ σύντομα. Τα οφέλη από τις συνεδρίες φωτοανάπλασης εμφανίζονται σταδιακά κατά τις επόμενες εβδομάδες μετά τη θεραπεία.

Ποιοι είναι οι πιο κατάλληλοι υποψήφιοι;

Οι άνθρωποι που έχουν κηλίδες, ταλαιπωρημένο από τον ήλιο ή αποχρωματισμένο  δέρμα, ή των οποίων το δέρμα έχει μεγάλους πόρους, φακίδες ή ρυτίδες, μπορούν να επωφεληθούν από μια θεραπεία φωτοανάπλασης. Η διαδικασία είναι επίσης γρήγορη και δεν συνεπάγεται κάποιον χρόνο ανάπλασης, καθιστώντας το μια βολική επιλογή για τα άτομα με φορτωμένο πρόγραμμα. Εκείνοι με σκούρα ή έντονα μαυρισμένο δέρμα μερικές φορές μπορεί να εμφανίσουν επιπλοκές μετά από τη θεραπεία. Οι ασθενείς θα πρέπει να συζητήσουν με έναν εκπαιδευμένο δερματολόγο πριν υποβληθούν σε θεραπεία.

Οι ιδανικοί  υποψήφιοι για

θεραπεία φωτοανάπλασης

είναι όσοι έχουν λευκή επιδερμίδα, που δεν έχει εκτεθεί στον ήλιο (μαυρίσει) και διατηρεί κάποια ελαστικότητα. Είναι σημαντικό οι ασθενείς να έχουν κατανοήσει πλήρως τις δυνατότητες αλλά και τους περιορισμούς της συγκεκριμένης θεραπείας.